Burn-Out. Hot or not?
Ben jij zelf burn-out of heb je nog te maken met terugvallen, dan weet je dat je het je ergste vijand nog niet zou toewensen. Want wie eenmaal burn-out is, blijft zonder interventie door een goede burn-out coach gemiddeld 8 maanden tot 1,5 jaar lang ziek thuis. Niet voor niets wordt een Burn-Out dan ook wel gezien als een ‘one big fat life changing experience’. Leuk voor als je het achter de rug hebt. Met al je nieuw verworven kennis en vaardigheden. Maar wat als je er midden in zit? Dan is een burn-out verre van hot.

Symptomen
Je hoofd doet ‘raar’. En slapen lukt al lang niet meer normaal. Je voelt je gejaagd en soms angstig.
En is een emotioneel of mentaal wrak zijn nog niet genoeg, ook je lijf voelt aan als one big mess.
Heb je nog enige controle over je lichaam en geest? Nee. Ben je gek aan het worden? Nee. Maar zo voelt het wel. Gelukkig herstellen de meeste mensen compleet van hun burn-out ervaring.

Tenzij jij de volgende 4 dingen blijft doen:
Blijven vechten tegen jouw burn-out.
Ookal is het verzetten tegen alles wat je niet wilt een logische, begrijpbare reactie. Maar in dit geval zorgt een vechtreactie  juist voor nog meer stress wat het loslaten alleen maar bemoeilijkt.

Jouw stress klachten blijft negeren.
Klachten zijn juist meestal onschuldigde boodschappers van jouw lichaam en geest om aandacht te vragen voor de onderdrukte emotie of het destructieve patroon achter de klacht.Laat je uiteraard bij twijfel altijd onderzoeken door een huisarts of specialist.

Controle willen over jouw klachten.
Want dat kan helemaal niet. Controle over je body en mind is als het tegenhouden van een golf in de branding.Het klinkt simpel, maar genezing zit hem er vooral in dat jij jouw golf gaat waarnemen. Waardoor je het verzet kan gaan loslaten.

Je nooit laat helpen.
Mensen die burn-out raken zijn meestal de meest zorgzame liefdevolle mensen die niet graag hun eigen kwetsbaarheid delen met anderen. Tenzij hulp vragen juist een teken is van een enorme kracht. Wacht daarom niet langer en neem nu vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Om te ervaren of ik iets voor jou kan betekenen. 

Burn-Out Herstel

Nooit meer Burn-out!

Coaching voor Jou

Een steun in de rug voor het aanpakken van de probleemgebieden in jouw leven!

Balance Coaching

Verzuim Preventie | Re – Integratie Begeleiding

Heb je een vraag? 

Pin It on Pinterest