Balance Coaching

Verzuim Preventie | Re – Integratie | Stress Management

Voorkom hoge kosten en (langdurig) ziekteverzuim
Wil jij voldoen aan goed werkgeverschap en vindt jij het belangrijk om gezonde en trouwe medewerkers in dienst te hebben en te houden? Lees dan even verder.

We kennen allemaal periodes waarin werkdruk, stress, conflicten of privé situaties de balans in het leven van jou of de medewerkers verstoren.

Steeds meer werkende, vaak hoog opgeleide Nederlanders raken echter vandaag de dag opgebrand of zij hebben langdurig last van stress klachten. Klachten die zonder de juiste aanpak kunnen leiden tot een ernstige Burn-Out. Gemiddeld zitten mensen met deze symptomen 8 maanden tot een 1,5 jaar thuis. 

Hoe voorkom je dergelijk langdurig verzuim? Hoe creëer je een goede balans tussen persoonlijke zaken en zakelijke ambitie?

Een gezonde geest in een gezond lichaam
Het tijdig signaleren en verlichten van psychische belasting kan ernstige en vaak langdurige klachten voorkomen. Bij verhoogd risico op arbeidsongeschiktheid tijdig hulp vragen, bespaart 11 dagen arbeidsongeschiktheid per jaar. En wordt daarnaast de kans op ernstige terugvallen zo goed als nihil. Hoe eerder er goede voorlichting komt en er de juiste hulp wordt geboden, hoe kleiner de kans op herhaling en verergering van de klachten. 

Niet alleen voor werkgevers is juiste begeleiding van medewerkers belangrijk.
Voor de mensen zelf is het fijn hun hart te kunnen luchten bij een professioneel Coach die precies weet waar ze het over heeft. Zeker in het begin uiten de met ‘stress gepaard gaande klachten’ zich in relatief kort verzuim.

Mensen zien het even niet zitten, voelen zich te moe en uitgeput om aan de slag te gaan, zonder dat daar lichamelijk aanwijsbare klachten voor zijn.

De balans is verstoord.

Voor wie werken Stress preventieve maatregelen?
1. Voor mensen die reeds stress gerelateerde fysieke, emotionele en/of mentale klachten hebben die ziekte verzuim tot gevolg (kunnen) hebben. 

2. Voor medewerkers bij wie werkdruk, stress, conflicten of privé situaties de balans in het leven verstoren.

(Voorstadia van) Burn-Out en overspannenheid zijn zeer goed te verhelpen met de oefeningen en de gedragsbewustzijn trainingen die tijdens de sessies worden aangeboden.
Ook wordt de kans op terugval, een herhaling van de klachten via de Burn-Out preventie sessies of het Burn-Out traject zo goed als nihil. 

Mensen die hun ADHD (klachten) willen laten begeleiden zijn bij mij ook aan het goede adres.

Maar ook mensen die zich bijvoorbeeld elke maand 2 dagen ziek melden met vage klachten, of waarbij het vermoeden speelt dat er iets meer aan de hand is, hebben baat bij mijn coaching.

Wanneer is er meer specialistische zorg nodig?
Men dient te worden doorverwezen naar een huisarts of specialist bij fysieke klachten waarvoor een medische oorzaak nog moet worden uitgesloten. Ook wanneer men in de wetenschap is van een nog onbehandelde trauma of wanneer er sprake is van een (ernstige) depressie.

Vergoeding coaching kosten vanuit Zorg Verzekeraars
Helaas is er op dit moment nog geen vergoeding mogelijk van de kosten voor coaching via Zorgverzekeraars. Wanneer door mij de officiële titel van Psychodynamisch Therapeut wordt behaald, bestaat de mogelijkheid een deel van de kosten laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Informeer t.z.t. goed bij de eigen zorgverzekeraar naar deze dekkingen. 

Vergoeding door Werkgever(s) en Verzuim verzekeraars

Ja, in bijna alle gevallen vergoeden werkgever(s) en/of verzuim verzekeraars het volledige bedrag of een vast deel van de coaching kosten.

Pin It on Pinterest