We ervaren soms maanden of zelfs jaren lang diverse spanningsklachten en we zijn deze leefstijl bijna onbewust als de norm gaan zien. En de constante gedachtenstroom die ons zorgen baart en angsten geeft, lijkt een vaste plek in ons brein te hebben ingenomen. We kennen onze grenzen en onszelf niet meer. We staan niet meer stil bij wat we echt willen of waar we van dromen. Integendeel. We staan  vermoeid  op en we gaan vermoeid weer naar bed.

Wat is stress

Spanning is een ander woord voor stress en ontstaat wanneer onze verwachtingen niet matchen met de realiteit. We ervaren stress wanneer de uitkomst anders is dan wat je verwacht of wat je wilt. Stress is niet per definitie ongezond en het stelt ons in staat om te reageren op bedreigende situaties. Het maakt ons alert en zorgt ervoor dat ons lichaam hormonen aanmaakt die onze overlevingskansen vergroten. Ook voor lange tijd, voor mocht dat nodig zijn. Maar wat als het ‘gevaar’  geweken is, maar onze hersenen geven nog altijd de signalen af dat we in gevaar zijn? Dan ontstaat er chronische stress. Je geest rust niet uit en je lijf krijgt niet de kans om te herstellen. Je ervaart psychische en fysieke klachten die erger worden als je het patroon niet doorbreekt.

Trek aan wat je (niet) wenst

Gedachten bepalen je gevoel. En door gevoel onstaan emoties en daarbij behorend gedrag. Gedachten zijn als een trilling, een frequentie. Wanneer wij bij herhaling negatief denken over onszelf of uitkomsten vrezen die we niet willen, trekken we juist aan wat we niet wensen. En ervaren we spanning.

Negatieve gedachten zijn als vergif voor je geest. Ze nemen veel ruimte in en ze putten je emotioneel en fysiek uit. Dus wat zou er gebeuren als je je gedachten zou veranderen?

Verander je leven in een seconde

Wanneer jij met volle overtuiging er voor kiest om gelukkiger en meer ontspannen te zijn, dan gaat dat ook gebeuren. Je gaat in de training direct met eenvoudige oefeningen en effectief bewezen handvatten aan de slag. En het verschil merken!

Maak dus nu in slechts een seconde de keuze om jouw leven een boost te geven en deze blijvend te veranderen.

Hoe

Neem vrijblijvend eens contact op met mij om te ervaren of ik jou kan helpen tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek.

Pin It on Pinterest