Wat doet het Instituut?

Het Instituut voor Codependentie is er voor mensen die individueel of in kleine groepen met lotgenoten willen herstellen van Codependentie en die ongezonde (verslavende) relatie patronen willen doorbreken. Deze mensen hebben een diep verlangen om zichzelf te kunnen zijn en blijven in gezonde relaties met anderen.

Het delen van gelijke ervaringen doet iets met je. Er ontstaat rust, ruimte en het biedt (h)erkenning. Je hoeft niets meer uit te leggen. 
Wat een opluchting.

Daarom hebben we een prachtig individueel programma samengesteld. Wil je dit liever samen doen met vrouwen die precies hetzelfde meemaken als jij? Meld je dan aan voor een van de fijne workshops van het instituut.

Het is tijd om af te rekenen met alles wat jou ervan weerhoudt om je ware authentieke zelf te zijn. Om jezelf te kunnen zijn in gezonde relaties.

Therapeut

Mijn naam is Heidi Schouten. Als Integratief Therapeut ben ik zelf gespecialiseerd in de gevolgen van trauma in de kinderjaren en de impact hiervan op volwassen relaties. Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten waardoor gezonde relaties kunnen worden aangaan in zowel werk– als in prive situaties.

Hoe werk ik

Via individuele therapie sessies en effectieve Therapie Trajecten pas ik diverse therapeutische methodes gecombineerd toe. Ik werk dan ook integratief. Het woord Integratief betekent dat er niet een vaste manier is om jou je doel te laten bereiken, maar dat ik je kan begeleiden op verschillende manieren. Er ontstaat een begeleiding die speciaal bij jou past en die zo uniek is dat we sneller tot de kern komen. Zo krijgen al mijn cliënten en opdrachtgevers een eigen behandeling op maat.

Na bijna 20 jaar advies en management ervaring te hebben opgedaan in het bedrijfsleven, heb ik veel raakvlakken met werkgevers en werknemers die een duurzame en gezonde arbeidsrelatie hoog in het vaandel hebben staan. Door mijn jarenlange ervaring als coach en nu als therapeut ben ik in staat om snel tot de kern van het probleem te komen.

Studie

Ik studeer aan de Academie voor Psychodynamica; dit is een door de SRNO en CPION geaccrediteerde en getoetste HBO opleiding en deze wordt officieel erkend als therapeuten opleiding door de FONG: de overkoepelende beroepsvereniging binnen de Complementaire Zorg.

Mijn specialisaties

CODEPENDENTIE

Codependentie is een veel voorkomende oorzaak van de diverse problemen en conflicten die wij in onze huidige intieme relaties, vriendschappen en werkrelaties ondervinden.
Codependentie is een overlevingstrategie als reactie op (onzichtbaar) trauma in de kinderjaren. Ongezonde gedrag en denk patronen worden vervolgens onbewust ingezet, waardoor de meeste codependents  eerst een lange moeizame weg bewandelen vol onbegrip, zelftwijfel, destructieve relaties, verwarring en intense emoties.

GRIP OP VERZUIM

Na bijna 20 jaar advies en management ervaring te hebben opgedaan in het bedrijfsleven, heb ik veel raakvlakken met werkgevers en werknemers die een duurzame en gezonde arbeidsrelatie hoog in het vaandel hebben staan. Door mijn jarenlange ervaring als coach en nu als therapeut ben ik in staat om snel tot de kern van het probleem te komen. Hiervoor heb ik een unieke en succesvolle aanpak ontwikkelt die ik toepas in al mijn individuele sessies en trajecten voor Persoonlijke Ontwikkeling, Burn-Out Herstel en Verzuim Preventie. 

BINDINGS- EN VERLATINGSANGST 

Bindingsangst en verlatingsangstzijn termen waar mensen makkelijk mee strooien om het gedrag van iemand binnen een relatie aan te duiden. Het is echter een zeer complexe dynamiek als gevolg van een onveilige hechting in de kinderjaren.

Als Binding- en Verlatingsangst deskundige ben ik gespecialiseerd in de problematiek die ten grondslag ligt aan de meeste problemen van mensen in huidige relatie(s). Hierdoor ben ik in staat om zeer goede hulp en begeleiding te bieden aan mannen en vrouwen die er klaar voor zijn en vastbesloten zijn om de liefde toe te laten en de juiste partner aan te trekken.

Pin It on Pinterest