Wat is een Burn-Out?

Een burn-out is een toestand waarbij hormonen de regie over het lichaam hebben overgenomen.
Er is jarenlang roofbouw gepleegd en het lichaam grijpt hardnekkig in. Natuurlijk ervaart de geest hiervan de nare gevolgen. Wellicht herken jij het gevoel dat je geen enkele controle meer hebt over wat er met je gebeurt? Je hebt onverklaarbare fysieke klachten en de gedachten over jouw situatie maken je angstig en verward. 

Gefeliciteerd. Een grote kans dat je Burn-Out bent geraakt. 

Dat hier van alles behalve een hoera stemming sprake is mag duidelijk zijn. Maar in a ‘sick kind a way’ is een burn-out hot. Want het overkomt dagelijks miljoenen mensen in onze maatschappij. Blijkbaar is het nodig dat wij massaal wakker geschud worden. Om ook jou ervan bewust te maken dat jouw leefstijl en overtuigingen niet goed voor je zijn geweest.

Maar oke, je bent dus over je grenzen gegaan. Maar had dit alles dan niet op andere manieren duidelijk gemaakt kunnen worden?
Het antwoord is simpel: jazeker. Al voor jouw burn-out kreeg jij emotionele, fysieke en mentale (stress) signalen, maar jij zag ze niet of wilde ze  misschien niet zien. Omdat ook jij bij die groep sterke, sociale liefdevolle mensen hoort die het gewoon allemaal heel erg goed wilden doen. 

Pin It on Pinterest