Coaching 

Coaching vanuit de Positieve Psychologie
In de negentiger jaren is er een nieuwe stroming in de wetenschap ontstaan, gebaseerd op oude wijsheid: positieve psychologie, de wetenschap van het geluk. Deze wetenschap onderzoekt welke factoren de mens gelukkig maken.

Coaching is een praktische toepassing van deze vorm van psychologie en onderzoekt drie wezenlijke levensvragen:

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
Het doel van coaching is het vergroten van jouw levensgeluk.
Als jij gelukkig bent, ervaar je het leven voortdurend als een uitdaging: het leven is dan opwindend, avontuurlijk en inspirerend.Toch is dat voor de meeste mensen niet zo eenvoudig.

Voor het ervaren van geluk gevoelens als volwassene is vaak wel wat zelfkennis en een gevoel van innerlijke vrijheid nodig.
Jouw ‘geluk’ kan dan nog steeds verstoord worden als je bijvoorbeeld het verkeerde werk doet, ongezond leeft, niet goed genoeg voor jezelf opkomt en nog onverwerkte ellende uit het verleden met je meedraagt.

Mijn sessies zijn er dan ook op gericht deze geluk verstorende factoren te leren (h)erkennen, doorvoelen en verwerken en dan vanuit jouw hulpvraag doelgericht te werken naar wat jij wilt bereiken of waar jij naar verlangt. Oude blokkades en negatieve overtuigingen die we tegenkomen, worden dan ook gemakkelijker losgelaten.

Er volgt een gezonde balans tussen jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Jouw leefstijl en persoonlijkheid zijn dan in evenwicht.

Pin It on Pinterest