Therapie

Onveilige hechting en onverwerkt jeugd trauma
Wanneer we als kind worden bloot gesteld aan negatieve ervaringen, leren we onszelf al vroeg in het leven te beschermen tegen de pijn van die nare ervaring. Ook wanneer je je niet op een gezonde manier kon hechten aan (een van) je ouders omdat ze emotioneel niet beschikbaar voor je waren, leer je op dat moment strategieën aan om de pijn van het gemis van die verbinding niet te hoeven voelen. 

Deze overleving strategieën zorgden er destijds voor dat jij je kon afsluiten voor pijn die op dat moment ondragelijk is voor een kind. Maar naar mate we ouder worden en de ervaringen op de achtergrond raken, beseffen we ons niet dat er nog altijd een deel in ons onderbewuste aanwezig is die de nare gebeurtenis of het gemis aan verbinding nog niet heeft kunnen verwerken.
Hierdoor ervaren wij als volwassene dan ook zo vaak veel problemen in onszelf en in relatie tot anderen.

We raken Burn-Out, we worden letterlijk ziek. We verliezen ons in verslavingen of we raken verstrikt in destructieve binding- en verlatingsangst patronen. Het ene moment klampen we ons vast, het andere moment trekken we ons omdat de relatie te benauwend wordt.

Gezonde Relaties
Als Codependentie Expert en Bindingsangst en Verlatingsangst deskundige ben ik gespecialiseerd in trauma’s die ten grondslag liggen aan problemen van mensen in hun huidige relatie(s). Hierdoor ben ik in staat om zeer goede hulp en begeleiding te bieden aan mannen en vrouwen die er klaar voor zijn en vastbesloten zijn om de liefde toe te laten en de juiste partner aan te trekken.

Mijn kracht als coach en therapeut zit hem vooral in mijn deskundigheid, eigen ervaring en kennis over de relatie tussen emotionele verwaarlozing en kind trauma en de problemen waarmee we vaak als volwassene meer worstelen. 

Werkwijze
Ik werk psychodynamisch en dat betekent dat ik veel therapie technieken als Inner Child Therapy, Regressie Therapie, Ego State, Bio Energetica en Systemisch werk gecombineerd kan inzetten. Hierdoor help en begeleid ik mijn cliënten tot op de kern naar waar het werkelijk over gaat: weer in liefdevol contact zijn met jezelf en met anderen.

 

Pin It on Pinterest