Coaching voor jou

Balans in het leven en in de persoonlijkheid

Positieve Psychologie: wetenschap van geluk
In de negentiger jaren is er een nieuwe stroming in de wetenschap ontstaan, gebaseerd op oude wijsheid: positieve psychologie, de wetenschap van het geluk. Deze wetenschap onderzoekt welke factoren de mens gelukkig maken.

Coaching is een praktische toepassing van deze vorm van psychologie en onderzoekt drie wezenlijke levensvragen:


Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Het doel van coaching is het vergroten van het levensgeluk.  Iemand die gelukkig is, ervaart het leven voortdurend als een uitdaging: voor hem/haar is het leven opwindend, avontuurlijk en inspirerend. Toch is het niet eenvoudig om gelukkig te zijn.
In de eerste plaats vereist het veel zelfkennis en innerlijke vrijheid. Bovendien kan het geluk verstoord worden doordat iemand het verkeerde werk doet, ongezond leeft, met verkeerde mensen omgaat, te weinig voor zichzelf opkomt of onverwerkte ellende uit zijn verleden met zich meedraagt.

Coaching is erop gericht deze geluk verstorende factoren te onderkennen en het leven zodanig te ontwerpen of te ‘restylen’ dat er optimaal geluk ontstaat.

Om gelukkig te worden is het allereerst nodig een goede balans te vinden in het leven. Er moet evenwicht komen zowel in onze levensstijl als onze persoonlijkheid.

Coaching richt zich op het creëren van balans in het leven en op het vinden van balans in de persoonlijkheid.

Het ondersteunt mensen bij het maken van keuzes in hun leven: het helpt ze om alle levensgebieden, zowel werk als privé, zelf vorm te geven vanuit hun wensen, talenten en effectiviteit.Een afspraak voor persoonlijke coaching lijkt op een onderhoudsbeurt van een auto, waar alle onderdelen grondig worden gecontroleerd. Samen met de coach staat een cliënt stil bij de belangrijkste gebieden van het leven.

Wil jij meer balans ervaren?

  • en gaan ontdekken wat jou plezier geeft en gelukkig maakt?
  • om ook meer zelfvertrouwen te ontwikkelen?
  • relaties te verbeteren?
  • om je fysiek en mentaal meer fit en energiek te voelen?

 

Pin It on Pinterest