Een herinnering aan Trauma is niet zichtbaar. Trauma zie je terug in Gedrag.

 

Trauma gedrag dat sensitief wordt benaderd en psychodynamisch wordt behandeld leidt naar meer veiligheid, begrip en naar meer gezond gedrag. Ook zorgt het voor

Een veilige Leef- Werk of Onderwijs omgeving
Minder Labels
Meer stabiele en ondersteunende Relaties
Meer Bewustwording en kennis van Trauma
Minder Alleen en meer Samen
Goede Zorg bij behandeling van Trauma

Heidi Schouten is Psychodynamisch Therapeut en gespecialiseerd in de gevolgen van complex trauma binnen gezinnen, scholen, bedrijven en (intieme) relaties.

Vanuit het Landelijke bekende Instituut voor Codependentie bieden wij diverse verdiepende CRKBO geregistreerde Trainingen en Opleidingen aan. Die uitermate geschikt voor Leerkrachten, Managers, Coaches, Maatschappelijk Werkers en Therapeuten.

Trauma als uitnodiging
Wij geloven dat trauma niet iets is wat jou of mij definieert. Maar dat het ervaringen zijn die ons juist uitnodigen tot persoonlijke en zakelijke groei.

Doorgeven van kennis voor meer bewustwording
Zo maken we onze wereld veiliger door kennis en bewustzijn over trauma en voortkomend gedrag op diverse lagen in de samenleving door te geven. 

Trauma Sensitief Onderwijzen

Veilig Onderwijs voor Leerkrachten en Leerlingen

Trauma Sensitief Verbinden

Doorbreek Ongezonde Relatiepatronen voorgoed

Trauma Sensitief Managen

Voorkom verzuim en verhoog de Arbeidsproductiviteit

Laat hier jouw gegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact met je op voor het maken van een afspraak

6 + 11 =

Wanneer kan coaching of therapie erg helpend zijn?

Onveilige hechting en onverwerkt jeugd trauma
Wanneer we als kind worden bloot gesteld aan negatieve ervaringen, leren we onszelf al vroeg in het leven te beschermen tegen de pijn van die nare ervaring. Ook wanneer je je niet op een gezonde manier kon hechten aan (een van) je ouders omdat ze emotioneel niet beschikbaar voor je waren, leer je op dat moment strategieën (codependentie) aan om de pijn van het gemis van die verbinding niet te hoeven voelen. 

Ervaringen alsnog verwerken
Deze overleving strategieën zorgden er destijds voor dat jij je kon afsluiten voor pijn die op dat moment ondragelijk is voor een kind. Maar naar mate we ouder worden en de ervaringen op de achtergrond raken, beseffen we ons niet dat er nog altijd een deel in ons onderbewuste aanwezig is die de nare gebeurtenis of het gemis aan verbinding nog niet heeft kunnen verwerken.

Problemen in denken, voelen en gedrag
Hierdoor ervaren wij als volwassene dan ook zo vaak veel problemen in onszelf en in relatie tot anderen.

We raken Burn-Out, we worden letterlijk ziek. We verliezen ons in verslavingen of we raken verstrikt in destructieve binding- en verlatingsangst patronen. Het ene moment klampen we ons vast, het andere moment trekken we ons terug omdat de relatie te benauwend wordt.

  

U

1. Therapie - Terug in de Tijd

Je ervaart problemen thuis, in je gezin, in je relatie(s) of op je werk. Ook lijken terugkerende patronen jou te hinderen in wat je werkelijk wilt in het leven. Dit maakt je verdrietig en het put je uit.

We gaan terug in de tijd naar de kern van het probleem. Dit is waar het werkelijk over gaat.

.

2. Therapie - Loslaten

We ontdekken en doorbreken jouw zgn. overlevingstrategieen die jou onbewust nog tegenhielden om jouw wensen en doelen te bereiken. Oude emoties worden opgemerkt, doorvoeld en losgelaten. Met meer rust en zelfvertrouwen kijk je naar de toekomst.

3. Coaching - Nieuw begin

Met behoud van eigen gezonde grenzen, met zelfvertrouwen en met meer veerkracht ga jij vanaf nu heel anders om met uitdagingen in jouw leven. Je voelt je rustiger en energieker en je fysieke klachten zijn minder of zelfs helemaal verdwenen. Je staat weer in verbinding met jezelf en je creeert die liefdevolle relatie(s) waar jij zo naar verlangt.

Pin It on Pinterest